Metso Nuoret

Suomen luonto ja sen eläinlajisto on vertaansa vailla. Harrastuksena metsästys syventää luontomme tuntemusta ja arvostusta. Metsästys on myös todellista ja alkuperäistä luonnonhoitoa. Luontoharrastus on kaikille avointa. Mukaan tulevalta ei vaadita erityisominaisuuksia, tiettyä ikää, kovaa kuntoa tai aiempaa metsästyskokemusta. Tärkeintä on avoin mieli, luonnon kunnioittaminen ja vilpitön halu oppia. Nuoret ovatkin avainasemassa, jotta tulevaisuudessakin osaisimme käyttää hyödyksi uusiutuvia luontovarojamme luontoa kunnioittaen ja vaalien. 

Nuoret ja metsästysharrastus

Metsästysharrastuksessa opitaan turvallista aseen käsittelyä. Metsästys onkin turvallinen harrastus, kun perusteet ovat kunnossa. Harrastuksen parissa suhtautuminen luontoon kehittyy terveellä tavalla, sillä siellä korostetaan eettisyyttä, hyvää metsästystapaa ja saaliin kunnioittavaa käsittelyä.

Metsästys vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä. Onkin suuri hetki, kun saa itse kaadettua saaliin. Itse pyydetyn saaliin valmistaminen ruuaksi on ainutlaatuinen kokemus. 

Alle 15-vuotiaat saavat ampua aseella aikuisen valvonnassa. Yli 15-vuotiaat voivat hakea rinnakkaisluvan toisen henkilön, yleensä vanhemman, aseeseen. 18-vuotiaana saa hakea omaa ampuma-aselupaa.

Metästys on hieno ja tervellinen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia kehittävä harrastus, perusteiden ollessa kunnossa.